Популярни публикации

петък, 28 март 2014 г.

Двойно препечени бисквити ''Кантучини"



Двойно препечени италиански кантучини. Потопени чаша ароматно кафе са чудесно допълнение към вашата закуска или следобедно капучино. Открих доста рецепти, но се спрях на тази.

Необходими продукти:

400 г брашно
220 г захар
200 г бадеми ( сложих 100 г лешници и 100 г бадеми)
40 г разтопено масло
1 ч.л. амонячна сода или бакпулвер ( използвах само бакпулвер)
3 яйца (+1 жълтък за намазване)
щипка сол
кората на 1 портокал
ванилия



Най-напред изпечете ядките и ги оставете да изстинат добре. Разбийте яйцата и захарта, добавете разтопеното масло, солта, ванилията и кората от портокал. Започнете да добавяте брашното с размесения в него бакпулвер. Към омесеното тесто добавете ядките и го разделете на три топки, като оформите рула по този начин.


Поставете ги върху пергаментова хартия и намажете с жълтъка. Изпечете готовите рула в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 мин, зависи от дебелината на рулата, проверете с дървена клечка, не трябва да има полепнало тесто по нея. Изчакайте да поизстинат и нарежете на филийки с дебелина 1 см. Намалете фурната на 150 градуса и върнете нарязаните филийки да се зачервят леко и да заприличат на сухарчета.

 
 Съхранявайте готовите катучини в големи стъклени буркани или метални кутии. Tрябва да са добре затворени, за да не влиза влага и да си останат хрупкави за по-дълго време.
Остава да си направите чаша ароматно еспресо или капучино и за малко, макар и мислено да се пренесете на онези малки италиански  кафетерии, сгушени в тесните улички.



Бон Апети!


Няма коментари: