Популярни публикации

неделя, 22 юни 2014 г.

Канелена целувка



Скоро ме почерпиха с подобни сладки, купени от Италия  с  неповторим вкус на канела и печени бадеми, толкова ми харесаха, че не ми излизаха от ума няколко дни, докато не ги направих. Първоначалния вкус  ми напомни на нашите познати "Забравени сладки"
Ето и моето предложение за канелените целувки. Приготвят се много бързо и лесно.

Необходими продукти:

2 белтъка
150 гр кристална захар
150 гр бадеми- изпечени и смлени
2 ванилии 
1 равна чаена лъжичка канела

Разбийте с миксер на водна баня белтъците със захарта, като внимавате водата да не завира, за да не станат изпечени белтъците. Трябва да  стане гъст твърд сняг и всички кристалчета от захарта се стопят. Толкова гъста и лъскава трябва да е сместа, че като обърнете съда да не помръдва.
Добавете с лъжица или бъркалка канелата, ванилиите и изпечените и смлени бадеми.
Изсипвайте от сместа с малка чаена лъжичка върху пергаментова хартия и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса, която при поставянето на тавата вътре изключете напълно и забравете за сладките в следващите 2-3 часа. Ако все пак не са изсъхнали добре, защото както всички знаем и фурните са различни, просто повторете упражнението, като загреете до 180 градуса и изключите веднага. Сладките трябва да са сухи и ронливи с вкус на печен бадем, канела и целувки.










Бон Апети!

Няма коментари: